2,5 jaar: haar favorieten

      Geen reacties op 2,5 jaar: haar favorieten

Hierbij een overzicht van de favorieten van onze peuter

♥ Keukentje
Hoera voor koningsdag! Daar hebben we voor een paar euro een leuk hout klein formaat gasfornuisje op de kop gestikt. Ze kan er zo leuk en zoet mee spelen.
♥ Poppen, wagen ea accessoires

We hebben echt een poppen moedertje in huis, ze vindt alles wat met haar ”baby’s” te maken heeft leuk. Wandelen, eten geven, in bad of een schone luier, ze heeft het er maar druk mee.
♥ Bouwen met houten blokken en duplo

Echt tijdloos en fijn speelgoed, ze gebruikt het de laatste tijd ook als sorteer spel door alle kleuren bij elkaar te leggen.
♥ Trampoline

Ons meisje is dol op springen wat uiteraard niet op de bank mag. Op advies van logopedie hebben we toch maar een trampoline gekocht. Ik vindt het typische sta in de weg gevallen en wil de tuin ook niet vol zetten met speelgoed. Persoonlijk vindt ik het niet nodig om van de tuin een speeltuin te maken aangezien er hier 2 vlakbij te vinden zijn. We hebben een peuter trampoline gekocht met stang om vast te houden. Zij vindt hem helemaal geweldig, hij is redelijk compact en staat op haar kamer.
♥ Dokters tas

Dokter tassen / verpleegster spullen doen het altijd goed.
♥ Stickers plakken en kleuren

Tekenen, kleuren, stickers opplakken ze vindt het een hele leuke bezigheid. Het liefste van die glimmende diamanten stickertje. Stickers op van dat harde folie spul kunnen ze heel goed mee overweg, in tegenstelling door die papieren vellen, een tip als je ook een ongeduldige peuter hebt.
♥ Puzzels

Houten noppen puzzels vindt ze nog altijd leuk om te doen, de klassieke puzzel met stukjes geven nog teveel frustraties dus die laten we nog even liggen.
♥Boekjes lezen

Heerlijk, rust moment. Ze geniet er zo van en eigenlijk vindt ik het zelf ook heerlijk.
♥ Little people

Je kind vindt dit of helemaal het einde of vreselijk als ik alle berichten zo zie. Ons meisje vindt het prachtig, ze heeft een aardige collectie en kan er zo lief mee spelen. Leuk ook om te zien dat ze steeds weer wat anders bedenkt. Maar het aller liefste wil ze gezellig samen spelen.
♥ Make up zogenaamd op doen ook bij ander

Geen uitleg nodig verder lijkt mij 🙂
♥ Liedjes en dansen

Zalig vindt ze het
♥ Youtube op tablet kijken of baby tv

Om weer op te laden, rust momentje.
♥ Speeltent huis

Vanaf het begin een succes.
♥ Kruiptunnel

Gekregen via familie, waar ik verwachten dat ze het een beetje eng zal vinden had ik het totaal mis, vanaf eerste moment kruipt ze vol plezier de tunnel door.
♥ Tasje

Tasjes, tasjes, tasjes! Echt een dametje is het hoor.
♥ Bal

Nog zo’n tijdloos succes, hoe simpel; een bal. Ze doen het altijd goed.
♥ Vtech picknickmand en theeservies

Nog altijd één van haar favorieten.
♥ Giraffe loop / trekbeest

Simpel plastic ding maar zij vindt hem nog steeds zo leuk, echt haar ”raffie”.
♥ Boodschappen doen

Met de tassen of mand door de woonkamer en dan samen zogenaamd boodschappen doen.
♥ Vullen en legen of alles op een rij leggen

Mandjes, tassen of wat dan ook, vullen met alles wat je vinden kan tot er niets meer bij kan, vervolgens leeg halen en opnieuw beginnen. Ook leuk; alles in een rij neerleggen.
♥ Zoef zoef dieren

In de categorie herrie haha, ze heeft een zoef zoef baan welke ik zo nu en dan naar beneden haal, ze speelt er dan veel mee maar raakt er wel weer op uitgekeken en dan verdwijnt het even naar boven.
♥ Little dutch piramide

Ze heeft de tuimelpiramide van little dutch, mooi, stevig en leuk speelgoed.
♥ Kleien

Met play doh zelf verzonnen taarten maken of 3D beestjes beter maken met de dierenarts set.
♥ Schoonmaakset

Druk met haar bezem, doekjes of stofzuiger is ze in de weer. De bezem hangt vol plakband om de boel bij elkaar te halen dus moet maar eens een andere halen voor als deze het echt gaat begeven.
♥ Loopfiets

Gekregen met haar 2e verjaardag, toen nog wat stroef maar nu gaat ze toch een partij hard op dat ding!
♥ Ice cream verkopen

Met houten blokjes of speelgoed bestek loopt ze rond om ze aan je te verkopen ”ice…. cream” Helemaal hot op dit moment, ze heeft ook van die houten poppetjes die momenteel de ijsjes voorstellen. Vermoed dat er wel één blij zal worden van de ijscokar van Vtech, op haar lijstje zetten maar 😉

Sluiten we af met de categorie knuffels. Ons meisje heeft geen favorieten knuffel doekje oid om in slaap te vallen. Ze wil alleen haar duim en mijn hand. Maar die rode kater die moet ook mee, mee naar buiten, mee naar het ziekenhuis, mee naar bed haha. Echt een kleine dikkie dik fan 🙂 haha. Niet dat ze hem echt vasthoud in bed maar hij moet naast haar liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *