Urine opvangen, plaszakjes en blaasontsteking

      Geen reacties op Urine opvangen, plaszakjes en blaasontsteking

Plaszakjes….

Je krijgt er mee te maken als de huisarts vraagt of je thuis urine kan opvangen bij je baby/dreumes. Bij de apotheek kan je ze kopen maar omdat het nogal eens mislukt gingen wij met 3 zakjes richting huis.

Na verdieping in de zakjes en ervaringen waren we op de hoogte van de meest gunstigste methodes van plakken. En zo geschiedde…. en voila! Zakje 2 bevatte een mooi laagje urine, nu nog voorzichtig los halen en overbrengen in een potje.

Zakje 1 was mislukt omdat ze ging slapen, plat liggen met een zakje is dus geen goed idee….. Maar …ik zal zeggen onthoud het niet want het is überhaupt GEEN goed idee!!!

Ons meisje heeft uiteindelijk antibiotica gekregen ivm een urineweginfectie, zelf blijf ik het niet prettig vinden dat ze voor deze ”huis en tuin klachten ” naar de huisarts moet. Dus ik heb de kinderarts zelf ook gebeld, uitsluitsel, check of alle neuzen dezelfde richting op staan.En daar vervloog het vertrouwen die ik had op de ”normale” zorg bij de huisarts omdat ze niet meer voor alles naar het ziekenhuis hoeft….

Beste lezers: de urineopvang zakjes zijn verboden..!!! Deze mogen al een aantal jaar niet gebruikt worden, ik herhaal; NIET gebruikt worden.

Om de reden dat er door de broeiing in de luieromgeving en omgeving rondom de luier, ontstekingen zichtbaar zijn als uitslag, maar dit zijn NIET de ziektekiemen die urineweginfecties veroorzaken.  Maar dus beestjes die ontstaan door de warmte. De huisarts ziet de beestjes in de urine en zegt blaasontsteking, punt. Ons meisje heeft voor niets de antibiotica gekregen. Bij haar was het (wederom) een viraal probleem. De reden dat er ontstekingen te zien waren was dus omdat er wel ”beestjes” in de urine zaten maar dit blijkt bij navraag niet het beestje wat een blaasontsteking veroorzaakt, dan waren er meer afwijkingen geweest.

Wat moet je wel doen bij een vermoeden van een blaasontsteking?

  • naar de huisarts
  • die beld naar de poli kindergeneeskundige dat er een verdenking van een blaasontsteking is
  • daar word een catheter in de blaas gebracht om wat urine op te vangen en op te sturen voor onderzoek naar het labaratorium

Dit geld voor elk kind, ook kinderen die niet bij een kinderarts bekend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *