Het eerste pakje

      Geen reacties op Het eerste pakje

Het eerste pakje zo zorgvuldig uitgezocht. Het eerste pakje wat hem nu niet meer wordt. Je kindje is nog zo klein, zoveel kleiner dan je had verwacht.

Het eerste pakje, een romper wellicht of een hemd met strikjes / klittenband , zo groot als een kleine volwassen hand. Online moeten shoppen door alle hectiek of door een ander moeten laten shoppen misschien…?

Dat eerste pakje is anders dan verwacht, ook al anders dan verwacht…

Toch is dit eerste pakje extra speciaal, de eerste stappen in een andere wereld lijkt het wel. Wat een verschil!

Het eerste pakje past en dan zie je ineens een ”echte baby” . Wat een mijlpaal, het is een heel ander gezicht, weer een stapje dichterbij huis.

Dit eerste pakje is eigenlijk nog veel specialer, de cape van jou tiny super hero #premiepower  

Wat was jouw eerste pakje? heb je hem zelf gekocht? Hoe voelde het voor jou? Ik was niet in staat om fysiek of online te shoppen omdat ik zelf nog in het ziekenhuis lag door HELLP syndroom. Mijn moeder en tante hebben dat voor mij gedaan, van hun kregen we haar eerste couveuse pakje en van mijn zus haar eerste rompertje. Later toen ze echt kleertjes aan mocht is mijn moeder naar de stad gegaan voor mij. Om verschillende redenen heb ik er dubbele gevoelens bij. Het doet pijn dat het ook al anders was en dat haar pakje maat 50 die ik eigenlijk had nog zoveel te groot was. Het doet pijn omdat ik het niet zelf kon doen maar ik voel ook de pijn van mijn moeder die daar alleen in de winkel gestaan heeft, ook vol stress,verdriet en overlevingsstand… Haar best gedaan heeft en alleen neutrale kleuren vond en met bon weer zo snel mogelijk naar mij toe reed in het ziekenhuis. Niet wetende hoe ik er vandaag aan toe zou zijn… Haar eerste couveuse setje (hemd met mutsje) heeft ze heel veel gedragen en heeft een mooi plekje in haar herinnering box en daar kijk ik met warm, trots gevoel naar terug. Toen ze echt kleertjes aan had leek ze direct zoveel groter en “af” , het was net als het eerste hemdje zo’n verschil. Ze mocht toen ook uit de couveuse in een warmte wieg waardoor ze bijna een “normale baby” werdt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *