Het geboortekaartje

      Geen reacties op Het geboortekaartje

Het kaartje; wanneer, hoe en wat…

Ja, ook dat is een punt waar je ineens opnieuw over na moet denken als je kindje prematuur op de wereld komt. Wanneer ga je hem versturen en wat zet je daar dan op? Gelukkig hadden wij ruim van te voren al een kaartje uitgekozen maar nu was de vraag, veranderen we het gedichtje dat erop staat? Wat zetten we neer met betrekking tot bezoek of geven we een feest als ze thuis is? Of doen we i.p.v. een geboortekaart een thuiskomstkaart?

Aan de verpleging bespreekbaar gemaakt dat we ons afvroegen wat het advies hierin is. Zij zei dat je gewoon al een kaart moet sturen, ongeacht wat het verloop zal zijn, je kindje is er – daar ben je trots op – en dus stuur je een kaart. Een ander zei dat zij adviseert om de eerste weken af te wachten, dat het meestal na een maand verstuurd word. Hier schoten we dus niets mee op. Mijn advies is dan ook volg gewoon je eigen gevoel, hopelijk zitten jij en je evt. partner hiermee op één lijn.

Nu ik alle tijd heb, heb ik online rond gekeken naar voorbeelden van teksten, ideeën ect. Bij deze zal ik een aantal gedichten delen zodat het overzichtelijk in deze blog te vinden is. Uit ervaring weet ik dat uren via google zoeken niet is waar je op dat moment je tijd aan wil en kan verspillen.


(aantal) weken eerder dan gedacht werd jij met spoed ter wereld gebracht. En nu mag iedereen het horen: Er is een heel dapper, mooi, klein jongetje / meisje geboren!

(aantal) weken te vroeg is ze gekomen, het meisje uit onze dromen. Ze doet nu haar best om groot en sterk te groeien en tot een bijzonder meisje te bloeien.

(maand of datum) werd ik verwacht, de ooievaar heeft me (maand of datum) gebracht. Mama en papa totaal verrast, hadden voor mij geen bed of kast. Daarom rust ik nu in het ziekenhuis maar wellicht kom ik weldra thuis.

Al heel lang verwacht en zo snel gekomen, ligt daar een klein kindje te dromen. Zo breekbaar en kwetsbaar, heel lief en heel zoet. Met zoveel liefde en aandacht komt het vast helemaal goed.

Een heel klein kindje heeft gevochten, heeft geknokt om bij ons te zijn. Nou, dat was heel moeilijk maar ze kregen haar niet klein.

Een wonderkindje is geboren, twee pondjes mens, heel licht en teer. Voorlopig ligt zij nog in de couveuse, wij ouders wensen nog niet veel meer.

Heel klein, maar dapper is ons meisje aan haar leven begonnen. Intens dankbaar en gelukkig zijn wij dat ze al een eind op de goede weg is.

Ik ben wat vroeg geboren, ik ben nog teer en klein. Maar papa en mama kan je reeds bezoeken, dat vinden zij reuze fijn.

Je bent al langer bij ons, nu pas ben je bereikbaar voor onze handen. Een tastbaar begin van een nieuw leven.

Jij werd veel te voeg geboren, voor je leven werd gevreesd. Maar hier is nu toch jouw kaartje, we zijn nog nooit zo blij geweest!

Nog heel erg klein, dapper strijdend, om nu al bij ons te zijn.

Net als mama ruim (leeftijd) jaar terug kwam ook jij een paar weken te vlug. Maar met onze liefde en wilskracht zorgen wij dat de wereld ons toelacht.

Nog niet in je eigen bedje, maar wel in ons hart.

Omdat je zo vroeg bent gekomen moet je nog een tijdje in een ander bedje dromen. We moeten nu geduldig zijn maar je thuiskomst zal zeker een feestdag zijn.

Zij is te klein om vast te houden, zij is te groot voor woorden. Zo werd onze dochter geboren.

Veel te vroeg op deze wereld een vechtertje, zo sterk maar zo klein. Lief popje word een mooie vlinder. Wij zijn trots jouw papa en mama te zijn.

Te vroeg maar dapper en sterk, begin jij aan je levenswerk.

Omdat ik de wereld te vroeg trotseerde, zal ik nog even in het ziekenhuis logeren.

Na spannende weken en heel veel geduld. Veel intensieve zorgen, een hartenwens vervuld. Eindelijk wordt dit wonder een klein nieuw leven, veel gezonder weer aan ons gegeven.

Lichtgewichtje, net iets groter dan onze hand. Blijf leven, blijf leven al is het nog maar even. Broos en kwetsbaar, transparant en liefdespand.

Omdat ik haast had om op de wereld te komen zal ik tijdelijk in een couveuze wonen.

Een klein mensje, het is een wonder, het lijkt zo gewoon maar voor ons heel bijzonder. Tranen van geluk en verdriet, het gevoel van onmacht. We kijken uit naar het moment waarop jij ons toelacht.

Je kwam zo plots, zo onverwacht. Toch veroverde je een plaats in ons hart.

Te vlug ben ik geboren daar kon ik mij niet aan storen. Ik ben zeker geen reus vandaar mijn verblijf in de couveuse. Dus nog steeds te klein en te fijn om reeds lekker thuis te zijn.

(naam) was (aantal) weken te vroeg, daarom heeft zij nog een periode in het ziekenhuis voor de boeg.

Veel te vroeg en veel te klein moest jij op deze wereld zijn. Een vechtertje bleek je daar in het ziekenhuis, gelukkig mag je nu lekker naar huis. Welkom lieve (naam)

Nog heel erg klein, dapper strijdend om nu al bij ons te zijn.

Omdat we de wereld wat vroeg trotseren, moeten we nog even in het ziekenhuis logeren.

Wie had ooit gedacht, ons kindje kwam vroeger dan verwacht. Al die vreemde blikken, deden ons wel even schrikken. Mama mag alleen naar huis, ik blijf nog even in het ziekenhuis.

Een leven aan een zijden draadje bungelt teder in de wind. Een leven aan een zijden draadje dat langzaamaan zijn weg wel vindt. Een leven aan een zijden draadje dat strakjes thuis pas echt begint.

Te vroeg maar dapper en sterk begin jij aan je levenswerk. Te vroeg maar ook tijd genoeg, tijd om je alle liefde te geven. Lieve (naam), welkom in ons hart, welkom in ons leven!


In het ziekenhuis is er helaas geen mogelijkheid om kraambezoek te ontvangen.

Op (datum) wordt (naam) thuis verwacht, liefst heeft ze dat je tot dan met een bezoekje wacht.

Omdat ik zo snel was ben ik nog in het ziekenhuis, graag over een week of 3 pas bezoek en dan graag van te voren bellen.

Het is even spannend geweest maar nu is het feest. Want na (aantal) weken ziekenhuis is onze kleine eindelijk thuis.

Ons meisje ligt nog in het ziekenhuis, dus nu nog even geen visite thuis.

Kom het zien, kom het horen, er is een wondertje geboren. Helaas mocht ze nog niet naar huis en verbleef ze even in het ziekenhuis. Na (aantal) weken was alles pluis en is onze (naam) dan eindelijk thuis!

Ik was te vroeg gekomen, ik was wat teer en klein. Maar nu kun je mij bezoeken, is dat niet heel erg fijn?

Ik was wel heel erg klein om bij papa en mama thuis te zijn. Maar nu ben ik in gewicht toegenomen en ben ik op (datum) naar huis gekomen.

Het valt met geen 1000 woorden te zeggen, hoe blij we zijn dat we je eindelijk in je eigen bedje kunnen leggen.

Haar thuiskomst zal een feestje zijn daarom ontvangen wij jullie tzt voor een baby borrel uit.

Haar thuiskomst zal een feestje zijn daarom volgt er nog een fuif.

(naam) wil graag iedereen leren kennen, maar aan ons nieuwe ritme nu thuis is het nog even wennen. Daarom, voor een bezoek aan onze kleine spruit, nodigen wij u graag op de babyborrel uit.

Wij hebben uiteindelijk het gedicht zelf niet veranderd, omdat het gekozen gedicht zo goed bij haar past. Maar nu ik wel in staat ben lang online te kijken, kom ik een aantal gedichten tegen die ik er ook bij had willen zetten, die mooi zijn en bij ons past. Omdat we geen bezoek wilden voor zij thuis was hebben we één van de teksten hierboven uitgekozen. Dat in combinatie met haar gewicht en lengte leek voor ons zeer duidelijk; dat zij te vroeg geboren is. Maar dat bleek tegen te vallen, het was voor vele een verassing dat ze zoveel te vroeg geboren was, mijn advies is dan ook om het wel op het kaartje te zetten, voor de duidelijkheid en dan hoef je het ook niet steeds opnieuw te vertellen.

* luckz.nl * momambition * geboortekaartjes.nl * tekst.nl * a little magic * tekstengeboortekaartje.nl * jillejille * geboortekaartje-tekst.kaart op maat * kaartjes centrum *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *