Review boek; Welkom, minizusje!

 

Ik heb diverse boeken gelezen die over prematuur geboorte gaan en dan specifiek om grote broer(s) / zus(sen) hierop voor te bereiden / te begeleiden. In deze blog deel ik het vierde deel welke gaat over het boek; Welkom, minizusje! het is geschreven door Mieke van Hooft met illustraties van Lindenhuizen. In dit verhaal gaat het over de peuter Guusje die een zusje heeft gekregen.

Het boek vindt ik op een luchtige manier geschreven, het is in rijmvorm. Het is een vierkant boek met harde pagina’s bedoeld voor peuters vanaf 24 maanden.

De afbeeldingen vindt ik persoonlijk super schattig en uitnodigend voor de doelgroep. Een minpunt vindt ik dat er nergens iets benoemd / beschreven is over de slangetjes, piepjes ect. Ik snap de insteek van de schrijver om het luchtig te houden gezien de leeftijd van de doelgroep maar deze punten zijn juist waar ze van kunnen schrikken en waar je ze op wil voorbereiden. Je kan het natuurlijk wel aanpassen terwijl je het voorleest.

Een ander punt vindt ik dat de baby kleding en een muts aan heeft op de afbeeldingen, ik snap dat het uitnodiger is maar het is naar mijn mening geen reëel beeld. Hieronder enkele teksten uit het boek zodat je er een nog beter beeld bij krijgt.

Mama heeft een baby’tje, dat woont onder haar truitje. Guusje wil het heel graag zien, maar er is geen ruitje. 

Papa zegt, het is een zusje, maar ze is heel klein. Daarom moet ze eerst nog groeien voor ze hier bij ons kan zijn.

Daar is het baby’tje, in een glazen huisje. Het is nog kleiner dan de beer en sabbelt op een knuistje.

Welkom zusje, kiekeboe! Ik zie je door de ruiten. Wordt maar gauw heel groot en sterk, dan mag je mee naar buiten!

Guusje houdt de knuffelbeer vlak bij haar nieuwe zusje. Dan zwaait ze naar haar door de ruit en geeft het glas een kusje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *