Invulboeken voor het eerste jaar

      Geen reacties op Invulboeken voor het eerste jaar

Invulboeken ze zijn er in alle soorten en maten, druk of rustig, kleur of zwart wit, stoer of lief – keuze genoeg. Tijdens mijn zwangerschap bij de prenatal de eerste gekocht die ik zag liggen (9 maanden boek), pas toen ik op zoek ging naar een vervolg boek voor het eerste levensjaar zag ik hoeveel keus er eigenlijk is. Hieronder een aantal optie van deze uitgebreide markt.

 • * Mijn eerste jaar* Betreft een modern, strak, vierkant boek en kost € 29,95. Met het design kan je alle kanten op waardoor hij een breed publiek trekt. Zo hebben ze o.a. een roze, mintgroen, geel, zwart, papieren vliegtuigjes, roze met zwarte stippen en zwart met zwarte stippen versie. De hoofdkleur is overigens zwart bij deze boeken. Wat ik wel leuk aan deze serie van Kidooz vindt is dat je er één geheel van kan maken; zwangerschapsboek, echo foto’s, kraambezoek, het eerste jaar, growing up en school foto’s.
 • * Baby’s eerste jaar* van Pauline Oud betreft een vrolijk gekleurd boek met illustraties en kost € 14,95 en is daarmee ook één van de bekendste. Pauline Oud heeft een nieuwe lijn op de markt gebracht; O Baby, welke eenvoudiger is, zwart wit met pastel kleuren en heeft een leren rug en label wat hem een stoer uiterlijk geeft. Dit baby boek kost € 17,95, het leuke van haar boeken is dat je deze ook door kunt voeren om er een geheel van te maken, zoals het 9 maanden boek, kraambezoek boek of het opgroei boek.
 • *Mijn eerste jaar ♥ * Betreft een rustig, duidelijk, zwart wit boek van A5 formaat zonder illustraties. Alleen bij de mijlpalen is een afbeelding zoals een tand bij de mijlpaal eerste tandjes. Verder valt op dat dit boek meer ingevuld word van mijlpaal naar mijlpaal in t.g.t. andere invulboeken die meer het aantal maanden met vaste vragen heeft. Het leuke boek kost € 20,- en is van Prints Charming welke ook uit te breiden is. Zo hebben ze o.a. mijlkaarten in dezelfde stijl, kraambezoek boek en een boekje om uitspraken van je kleintje in op te schrijven.
 • *Baby’s eerste jaar* van Woezel en Pip betreft een vrolijk vierkant boek vol met leuke illustraties van deze lieve hondjes en heeft een handig elastiek. Het boek kost € 14,95 en is net als zijn voorgangers uit te breiden met o.a. bijpassende fotokaarten, 9 maanden boek, kraambezoek boek en het opgroei boek.
 • *Baby’s eerste jaarboek* van Nijntje is een vierkant boek met een wit gekleurde, lieve illustratie van Nijntje met haar beer. Deze is verkrijgbaar in de kleuren (kaft en pagina ’s gekleurd) grijs, roze en blauw en kost € 19,57. Hij begint net als de meeste boeken met het invullen per week en daarna per maand. Ook Nijntje heeft een nieuwe lijn op de markt gebracht met een grijze canvas rug en een blauw, roze of zilveren kaft met daarop wit met grijze illustraties van Nijntje met de zon, klavertjes en vogels. De pagina’s in de binnenkant zijn crème / grijs achtig, hij kost € 14,95. In de bekende Nijntje kleuren is ook een kraambezoekboek en 9 maanden aftelkalender op de markt.
 • *baby plakboek* van Gerard Janssen is een boek waar je van alles in kan plakken waardoor hij steeds mooier wordt. Per week zijn er vragen of opdrachten en komen de mijlpalen uiteraard langs. Een origineel invulboek voor het eerste jaar waar je buiten foto’s nog meer in kan plakken. Hij is te koop voor € 17,99.
 • *Baby’s eerste jaar* van Cora Vos is een kleurrijk boek met veel illustraties en kost € 29,90. Wat opvallend aan dit boek is dat er de eerste 2 weken dagelijks vragen beantwoord moeten worden, hierna gaat het per week en tenslotte per maand.
 • *And so the adventure begins* is een leuk zwart wit met illustraties boek van HOP (house of products) en een echte aanrader vindt ik. Er is een jongens en meisjes versie op de markt en het boek kost € 19,50. Wat ik erg leuk aan dit boek vindt is dat het alles in één is; zwangerschap, kraamtijd en eerste jaar. Wel is hij Engels talig. Ze hebben combi pakketjes op de markt bv met mijlkaarten in dezelfde stijl en een toilettas om als cadeau te doen.
 • * Baby’s eerste dagboek* van Sophie de giraf heeft een lief en vrolijk design met magneet sluiting in de vorm van Sophie. In het boek komen o.a. de eerste dagen en alle mijlpalen voorbij met op de pagina’s schattige afbeeldingen van Sophie. Het boek kost € 16,95 en er is ook een bijpassend 9 maanden boek op de markt, deze heeft een ringband binding.
 • *Raad eens hoeveel ik van je hou* babyboek gebaseerd op het prentenboek in lieve pastel tinten met leuke illustraties van Hazeltje en Grote Haas. Alle grote en kleine mijlpalen van het eerste jaar komen voorbij en kost € 14,95. Een heel lief boek welke voor fans van de prentenboeken zeker niet mag ontbreken.
 • *Oei ik groei! Het eerste jaar dagboek* Volgt het sprongen schema en heeft leuke vragen om te beantwoorden. De uitstraling en illustraties zijn net als het boek, het boekje sluit met een prachtig lint en kost € 14,99.
 • *Kikker en vriendjes, baby eerste levensjaar* Vrolijk boek met de bekende illustraties welke begint met per week en vanaf 3 maanden per maand moet worden ingevuld. Leuke vragen om te beantwoorden, de mijlpalen en feiten, te koop voor € 14,99. Er zijn ook bijpassende mijlkaarten voor te koop. Een tip voor als je heel graag deze serie wil; ze liggen regelmatig bij de kruidvat voor een stuk goedkoper.
 • * Baby’s eerste jaar* van Dikkie Dik is een vierkant, vrolijk, kleurrijk boek met de bekende illustraties van Dikkie Dik. Het boek begint met per week en vanaf 3 maanden moet hij per maand worden ingevuld. Leuke vragen om te beantwoorden, de mijlpalen en feiten, te koop voor € 14,99. Er zijn ook bijpassende mijlkaarten voor te koop. Een tip voor als je heel graag deze serie wil; ze liggen regelmatig bij de kruidvat voor een stuk goedkoper.
 • * Baby’s eerste jaar* van baby Winnie the Pooh is een vierkant, vrolijk, kleurrijk boek met de bekende illustraties van Pooh en zijn vriendjes. Het boek begint met per week en vanaf 3 maanden moet hij per maand worden ingevuld. Leuke vragen om te beantwoorden, de mijlpalen en feiten, te koop voor € 14,99. Er zijn ook bijpassende mijlkaarten voor te koop. Een tip voor als je heel graag deze serie wil; ze liggen regelmatig bij de kruidvat voor een stuk goedkoper.
 • *Babyboek* van Jip en Janneke is een stevig A4 formaat boek in de optie roze of blauw. Hierin komen aan bod de mijlpalen, stamboom, andere gegevens en natuurlijk veel illustraties van Jip en Janneke. Te koop voor € 14,99.
 • *Hello baby Girl / Boy* is een vierkant boek in de kleuren roze of blauw. De kleur komt op de pagina’s terug, de pagina’s zijn per maand in te vullen om alle ontwikkelingen van het eerste jaar bij te houden. In dezelfde stijl zijn er baby moments cards om de mijlpalen te fotograferen. Te koop bij de action voor € 8,95.
 • *Mijn eerste jaar boek* van Maan Amsterdam is een grote aanrader en kost € 29,95.Het is een vierkant boek in de kleuren roze of blauw met witte sterren en een goud hartje. Heel lief, leuk, speels vormgegeven in pastel tinten afgewisseld met zwart wit. Leuke illustraties worden afgewisseld met quotes. Het begin van het boek gaat over de geboorte, verderop komen de maanden en mijlpalen voorbij. Ook is er ruimte voor het inplakken van foto’s en notities. Er is ook een zwangerschapsdagboek van in mint kleur.
 • *Baby’s eerste jaar* van Esther Kerkhoff. Het is een vierkant boek met de kleuren groen en zwart wit met gouden sterren op de kaft en kost € 12,99. Alle mijlpalen van het eerste levensjaar worden beschreven in het boek. Hij onderscheid zich doordat hij gericht op mama is, alles word vanuit de moeder geschreven. Aan het einde zijn er lijstjes en ontwikkelingen om af te vinken. In deze serie is er ook een zwangerschapsdagboek.
 • *Baby’s eerste jaar* van Hello! Is een vierkant zwart wit boek met dieren op de voorkant en kost € 13,95. Van week tot week en later van maand tot maand kunnen bijzondere momenten en veranderingen worden bijgehouden. De dieren in het boek kijken mee en geven tips.
 • *Mijn eerste jaar* van studio Ins en Outs is een groot vierkant boek met ringband in de kleuren roze of mint met zwart witte stippen en een handig zelf te bepalen kleur elastiek. In het boek komen de mijlpalen voorbij en elke maand is er plek voor een foto. Wat fijn is, is dat het van dik papier is waardoor je er ook met stiften op kan schrijven. Een leuk, hip boek zonder illustraties, met zwart witte pagina’s. Er is heel veel in deze collectie te kopen om één serie te houden zoals o.a. ik ben zwanger, mijn babyshower, kraambezoek, jaarboek, kijk mij eens voor 1-4 jaar, mijn schoolfoto’s en mijn vrienden boekje.
 • *Hier ben ik!* van Dushi is een leuk, modern, kleurrijk boek welke per week word ingevuld en verderop per maand en kost € 14,95. Hij bevat kleurige illustraties, uitknippagina’s, insteekhoezen en een bewaarenvelop. Van deze collectie zijn er o.a. ook een 9 maanden boek, mijlkaarten en blokken torens in dezelfde stijl.

Zelf had ik tijdens mijn zwangerschap de gekleurde versie van Pauline Oud. Als ik nu kon kiezen zal ik denk ik een boek nemen waar alles in één zit. Verder zal ik met de kennis van nu voor het prematuur boek gekozen hebben maar dat is makkelijk achteraf, het boek van Maan Amsterdam vindt ik ook echt heel leuk.

Ik heb als baby boek het Winnie the Pooh baby boek welke ik ben gaan invullen zodra Jazz thuis was. Bij een babyshower had ik die van Cora Vos gekregen, deze is in het ziekenhuis begonnen, er lopen dus 2 boeken. En jij? Welk boek(en) vul(de) jij tijdens de zwangerschap en geboorte in?

Dikkie dik * Kidooz.nl * Pauline Oud * Prints Charming * Woezel en Pip * Nijntje * Dushi * Jip en Janneke * Bol.com * Raad eens hoeveel ik van je houd * Winnie the Pooh * Kikker * Babette * Giraf Sophie * Oei ik groei * Cora Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *