Als jij slaapt

      Geen reacties op Als jij slaapt

Ik kijk hoe je slaapt, ik kijk hoe je droomt. Nog voor het ochtend gloren..

Jij zo rustig, volmaakt en lief naast mij. Ik kan je duizend kusjes geven terwijl je slaapt, wetende dat ik er ook ben als je wakker wordt, wat een voorrecht. Mooi lief meisje jij maakt het leven zoveel mooier voor mij.

Andere mensen vinden er wat van, jij nog steeds op onze kamer en s nachts klim jij tussen ons in. Maar jij slaapt niet rustig zonder, jou hoofdje zie je overuren maken. Weet je lief, wij volgen ons gevoel, dat heeft ons al zover gebracht, en dan interesseert het mij geen klap wat een ander vin(d).

Maar zo kan ik niet altijd denken, soms brengen de opmerkingen mij aan de twijfel, verwennen wij jou? Maar jou niet alleen in slaap laten vallen, er zijn voor jou midden in de donkere nacht, je handje vast houden omdat jij daarom vraagt is dat niet gewoon wat natuurlijk is en hoort bij houden van?

Misschien doen wij het juist goed en is het hoe het voor iedereen moet.

Zo ontspannen als jij slaapt met je mondje half open tot je wakker wordt en kijkt of ik er nog ben. Ik kan uren naar jou kijken, naar jou prachtige snoetje, elke minimeter die ik inmiddels allang ken.

Maar toch blijft het genieten en jou naast mij, in ons leven maakt mij rijk. Er komt vanzelf het moment dat je niet meer naast mij slapen wil, volg allemaal toch gewoon je gevoel en de moeder maffia, alle meningen, luister niet naar dat gezeik.

Wat ben ik blij dat wij samen wakker worden, thuis. Niet jou slapend weg leggen in de couveuse (of nog erger niet eens zelf weg kunnen leggen) en daarna weer stiekem weg moeten sluipen naar huis.

Daar waar jij wakker werd zonder mij, eerder viel je op mij in slaap, kon je mij ruiken en hoorde je mijn hartslag, daar in het ziekenhuis. Vreselijk als je erover nadenkt, wat moet er in jou om gegaan zijn, wakker worden zonder mij, jij weer zielsalleen in het ziekenhuis.

Is dat de reden dat jij bij ons slapen wil? Waren de nachten met piepjes, lampen, voetstappen, en gehuil erg kil?

Met alle liefde geef ik jou letterlijk de ruimte en lig ik op de rand. En doe ik wat jij het liefste doet, ik laat je frunniken aan mijn hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *