Review boek; Muisje in een glazen huisje

 

Ik heb diverse boeken gelezen die over prematuur geboorte gaan en dan specifiek om grote broer(s) / zus(sen) hierop voor te bereiden / te begeleiden. In deze blog deel ik het vijfde deel welke gaat over het boek; Muisje in een glazen huisje. In dit verhaal gaat het over Mila die een zusje heeft gekregen. Het boek is geschreven door prematuur moeder Chrisja Snijder.

Het is een vierkant boek welke ik een heel fijn foormaat vindt, hij ligt prettig in de hand. Hij is recent uitgekomen (in 2021). Het bevat aquarel tekeningen, deze zijn mooi, persoonlijk vindt ik het wel meer voor volwassenen, voor kinderen niet heel uitnodigend. Het boek is vormgegeven in een speels lettertype wat voor mensen met dyslexie niet prettig lezen is, de streep op de t zit laag waardoor het moeilijk lezen is.

In het boek wordt omschreven dat zusje te klein is voor bezoek, er wordt zelfs omschreven dat bezoek soms een beetje gevaarlijk kan zijn. Gelukkig kan Mila via de computer naar haar gluren. Papa en mama zijn vaak niet thuis, ze zorgen voor het zusje van Mia en gaan elke dag buidelen, dat vindt ze fijn.

In het verhaal staat dat ze op een muisje lijkt, het slangetje in haar neus wordt uitgelegd, verder komen aan bod de hele kleine luiertjes en de tv naast zusje waarop staat hoe het met haar gaat. In het einde van het boek is het  groot feest omdat Mila haar zusje eindelijk naar huis mag.

Hieronder nog enkele fragmenten uit het boek;

Op een dag is mama niet thuis. Ze moet blijven slapen in het ziekenhuis. Want de baby is geboren en is nog veel te klein. Zal het nou een broertje of een zusje zijn?

De eerste keer kijken vindt Mila best raar. Waarom ligt mijn zusje daar? In een huisje van glas ligt iets heel erg klein, zal dat haar nieuwe zusje zijn?

Als ze naar huis gaan zorgen de zusters goed voor haar. Maar haar zusje alleen achterlaten dat vind Mila maar raar.

Als haar zusje wat groter is mag ze uit het glazen huisje. Dan slaapt ze in een echt bedje dat kleine muisje. Ze drinkt ook melk uit een flesje, kleine beetjes per keer. Elke dag groeit ze steeds een beetje meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *